Na području Visokog zabilježeno 39 slučajeva nasilja u porodici tokom 2022. godine

U 2022. godini, na području PS Visoko je zabilježeno 39 slučajeva nasilja u porodici.

Žrtve nasilja su u najvećem broju slučajeva supruge, roditelji i djeca, a počinioci nasilja su najčešće muževi, sinovi i očevi.

Protiv počinilaca nasilja u porodici je, radi postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „Nasilje u porodici“, podneseno 39 izvještaja Tužilaštvu, kojima je prijavljeno 39 lica. Od strane ove PS podneseno je 39 zahtjeva za izricanje zaštitne mjere za nasilje u porodici od strane 39 lica, gdje je od strane Općinskog suda u Visokom izrečeno isto toliko zaštitnih mjera u cilju zaštite žrtvi nasilja.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.