Na području PS Visoko: Tokom 2022. godine evidentirano ukupno 243 slučaja narušavanja javnog reda i mira

Tokom 2022. godine, na području PS Visoko, evidentirano je ukupno 243 slučaja narušavanja JRM-a od toga su 14 svađa, vika, nepristojno ponašanje, 67 tuča odnosno fizičkim napadom na drugoga, 67 naročito drsko ponašanje, 21 omalovažavanje OSL-a, 0 paljenja petardi, 34 prosjačenja, 32 slučajeva ostalih prekršaja iz zakona o JRM-u i 8 prekršaja prema Općinskoj odluci o JRM.

Posljedice ovih prekršaja su lakše povrijeđeno 11 lica, teže povrijeđenih i poginulih lica u ovim narušavanjima JRM-a nije bilo.

Ukupan broj učinilaca navedenih narušavanja JRM-a je 253.

Tokom 2022. godine, na području PS Visoko, zadokumentovano je 243 prekršaja javnog reda i mira, koje je počinilo 253 lice. Broj lica koja su učestvovali prema vrsti prekršaja 17 lica svađa vika, nepristojno ponašanje, 70 lica tuča, odnosno fizički napad na drugoga, 83 lica naročito drsko ponašanje, 16 lica odbijanje naređenja i omalovažavanje policijskih službenika, 0 lica paljenje petardi, 34 lica prosjačenje i 33 lica ostali prekršaji prema Zakonu o JRM-u.

Od 243 počinjena prekršaja 211 prekršaja se dogodilo na ulici, 2 slućaj na stadionu, 4 slućaj u ugostiteljskom objektu, 10 slućajeva na ostalim mjestima, 2 u školama i školskim dvorištima, 0 u trgovinskim i zanatskim radnjama, te 14 na drugim javnim mjestima.

Redakcija / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.