Lokalne TemeNa narednoj sjednici Gradskog vijeća raspravljat će se i o unutrašnjoj organizaciji...

Na narednoj sjednici Gradskog vijeća raspravljat će se i o unutrašnjoj organizaciji gradskih organa

Na 31.redovnoj sjednici Gradskog vijeća Visoko zakazanoj za 28.09. (četvrtak) vijećnici će u okviru četvrte tačke Dnevnog reda Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na Odluku o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji službi Grada Visoko.

Pravni osnov za donošenje predloženog zaključka sadržan je u članu 52. stav 1. tačka 4. Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine gdje je propisano da pravilnik o unutrašnjoj organizaciji gradskih organa uprave donosi gradonačelnik uz saglasnost gradskog vijeća i članu21. Statuta Grada Visoko u kome je utvrđena nadležnost Gradskog vijeća za donošenje akata iz samoupravnog djelokruga Grada.

 

Razlozi za donošenje ove odluke su transparentnost rada Gradske uprave kroz koju se ostvaruje otvorenost postupka provođenja gradskih propisa i akata, kroz primjenu zakona i drugih propisa, te kroz upoznavanja javnosti sa njihovom primjenom. Prilikom provođenja usvojenog Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji gradskih službi uočena su potencijalni prostori za poboljšanja organizacije Službi i Odsjeka i radnih mjesta unutar istih. Postupajući u skladu sa članom 52. stav 1. tačka 4. Zakona o organizaciji organa uprave u Federaciji Bosne i Hercegovine, gdje je propisano da pravilnik o unutrašnjoj organizaciji gradskih organa uprave, donosi gradonačelnik uz saglasnost gradskog vijeća, gradonačelnik Grada Visoko predlaže Gradskom vijeću donošenje predloženog zaključka i davanje saglasnosti na Izmjene i dopune Pravilnikao unutrašnjoj organizaciji organizaciji gradskih službi Grada Visoko.

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE