NaslovnicaPreporukaNa Malti poli...

Na Malti policajci pozvani da puste bradu, farbaju kosu i lakiraju nokte

Glavni sindikat malteške policije ohrabrio je policajce da puste bradu, farbaju kosu i lakiraju nokte zbog spora koji imaju sa hijerarhijom.

Sindikat malteške policije žalio se u septembru na direktivu da svi muški policajci moraju da se briju ili će biti suočeni sa disciplinskim mjerama.

Taj sindikat je naveo da naredba o brijanju nije u skladu sa zakonom u kojem se ne pridaje važnost da policajci moraju da imaju čisto obrijano lice.

Pošto sindikat nije dobio odgovor od čelnika policije, pokrenuo je protestnu inicijativu i pozvao službenike da od ponedjeljka puste bradu ali da ona bude uredna.

Sindikat je predložio lakiranje noktiju u svim bojama, kao i farbanje kose, ali da farba ne bude mnogo drečava, i još naveo da ne moraju da nose policijske kape.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/Beta

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.