Bijeli luk je mnogima omiljeni dodatak jelima, a mana mu je ta što se prebrzo osuši. Postoji nekoliko načina pomoću kojih možete spriječiti ovaj proces.
Komadiće bijelog luka također možete staviti u teglu i preliti ih maslinovim uljem. Ovaj način je idealan ako planirate kuhati luk, a ulje možete iskoristiti za ukusnu salatu.
Podsjećamo, prema kardiologu Stevenu Gundryju, bijeli luk je jedna od najdragocjenijih namirnica kada je riječ o sprečavanju kardiovaskularnih bolesti.
Druga istraživanja sugerišu da ne samo da je bijeli luk sjajan probiotik, već ima i antibakterijska svojstva, a jedući bijeli luk smanjujete i naslage u arterijama.
Visoko.co.ba/klix.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.