NaslovnicaSvijetNa Kninskoj t...

Na Kninskoj tvrđavi i o Izbornom zakonu BiH

Dva najviša hrvatska zvaničnika koriste svaku priliku da iznesu svoje stavove o Izbornom zakonu Bosne i Hercegovine i poziciji Hrvata u našoj zemlji. Predsjednik Zoran Milanović kazao je da su Hrvati u Bosni i Hercegovini obespravljeni, a da iz naše zemlje Hrvatsku posmatraju kao kolijevku zajedničkog zločinačkog poduhvata. Premijer Andrej Plenković se na Izborni zakon osvrnuo u kontekstu Evropskog puta Bosne i Hercegovine.

“Ustajat ćemo na zaštiti ustavnih prava Hrvata u Bosni i Hercegovini kao ravnopravnog, konstitutivnog naroda jer nema evropske Bosne i Hercegovine, čijii evropski put podržavamo, sve dok svi njeni građani, a posebno Hrvati, koji su često preglasani i obespravljeni, ne budu legitimno i demokratski predstavljeni u predstavničkim i izvršnim tijelima zemlje. Temelj za to je pravedan Izborni zakon”, rekao je Plenković

Visoko.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.