Home Preporuka Na Al Jazeeri Balkans premijera dokumentarnog filma “Sredinom” posvećenog Dini Merlinu

Na Al Jazeeri Balkans premijera dokumentarnog filma “Sredinom” posvećenog Dini Merlinu

0
Na Al Jazeeri Balkans premijera dokumentarnog filma “Sredinom” posvećenog Dini Merlinu

Ova dokumentarna priča nas upoznaje sa životnim putem jedne od najvećih balkanskih pop-zvijezda svih vremena, bh. kantautora Edina Dervišhalidovića, poznatijem kao Dino Merlin.

Biografija Dine Merlina je ujedno i svjedočanstvo o burnom životu Balkana u kojem, osim ratova, postoje i neke ljepše veze, one koje se osjete kroz muziku i odnos publike prema zajedničkim muzičkim zvijezdama. Dino Merlin je jedna od najsvjetlijih među njima.

Merlin je sinoć održao izvanredan koncert u rasprodanoj dvorani “Svenska Mässan” u Göteborgu. Koncert je obilježila izvanredna muzička produkcija praćena specijalnim efektima u formi lasershow-a i lightshow-a koji je kreirala publika uz pomoć aplikacije Offline.

Organizatori koncerta, Kaponi iz Švedske, saopćili su da se rekordna posjeta očekuje i naredne subote, 25. marta, kada Dino Merlin dolazi u dvoranu Stadium Arena u Norrköpingu. Iz kreativno-producentskog tima turneje “Hotel Nacional” poručuju da će i na koncertu u Norrköpingu biti korištena aplikacija Offline. Sve što posjetioci trebaju da urade je da aplikaciju besplatno preuzmu na www.offli.ne/app

Za koncert u Stadium Areni u Norrköpingu ulaznice su još uvijek dostupne putem www.kaponi.com, a sve informacije o turneji Hotel Nacional i ulaznicama mogu se pronaći na www.dinomerlin.com/turneja.

klix.ba/visoko.ba

Komentari

komentara