N1 o visočkim piramidama

1065

Fenomeni: Da li je Visoko dom najvećih piramida na svijetu?

“U Visokom se nalazi najveća piramida na svijetu, Bosanska piramida sunca”, kaže arheolog Semir Osmanagić. Mnogi naučnici su skeptični po ovom pitanju i ne žele komentarisati ove navode.

Priča o piramidama u BiH je počela 2006. godine.

Sve što smo dosad učili o piramidama mora da se mijenja. Počeli smo 2006. sa iskopavanjem. Poslije jednog metra naišli smo na betonske blokove koji nisu nastali prirodnim putem, nego ljudskom rukom“, kazao je arheolog Semir Osmanagić koji je započeo cijelu priču.

Dart Swanson je jedan od volontera koji je došao da pomogne pri iskopavanju, i da uradi priču o bosanskoj piramidi Sunca. Došao je iz Dallasa, Texas.

Odabrao sam da radim priču o ovim piramidama, i kada sam došao osjetio sam nevjerovatnu energiju“, kazao je Swanson za N1.

Pogledajte cijelu priču reporterke N1 Merime Šemić na linku:
http://ba.n1info.com/a37317/Lifestyle/Bosanske-piramide-u-Visokom.html

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.