Lokalne TemeSportN1 o Međunarodnom rukometnom turniru “Edhem Edo Sirčo”

N1 o Međunarodnom rukometnom turniru “Edhem Edo Sirčo”

U znak sjećanja na nezaboravnog Edhema Edu Sirču, bivšeg rukometnog trenera, igrača i reprezentativca Bosne i Hercegovine, po treći bit će organizovan Memorijalni međunarodni rukometni turnir.

Ovog puta, s posebnim ponosom, turnir je prvi put u organizaciji novoosnovanog Udruženja “Edhem Edo Sirčo”.

“Kroz ovaj turnir želimo da nastavimo njegovu sportsku baštinu i da istaknemo njegov neizbrisiv doprinos rukometnom svijetu. Edhem Sirčo, čija je sportska strast i predanost ostavila neizbrisiv trag u rukometnom svijetu. Edo je rođen 20. septembra 1973. godine, a njegovo naslijeđe živi kroz ovaj turnir.”, ističu iz Organizacionog odbora.

Turnir će biti održan od 31. augusta do 2. septembra u dvorani Kulturno-sportskog centra “Mladost” u Visokom. Otvaranje turnira će biti 31. augusta u 18:45 sati, prije čega će biti odigrana prva seniorska utakmica u 17:15 sati.

“S ponosom ćemo ugostiti renomirane rukometne klubove: RK “Bosna” Ekoenergija iz Visokog, RK “Borac” m:tel iz Banja Luke, RK “Izviđač” iz Ljubuškog i RK “Dubrava” iz Zagreba. Naravno, tu su i naše buduće zvijezde – omladinske selekcije koje će se nadmetati u duhu sportskog prijateljstva.”

Utakmice omladinskih selekcija su planirane za četvrtak i petak, s početkom u 13 sati. Ponosno predstavljamo i omladinske selekcije RK “Bosna” Ekoenergija, ŠR “Čelik junior” i ŠR “Sedmerac”, dok svi mladi rukometni entuzijasti imaju priliku da se pokažu i napreduju.

“Naglasak na ovom turniru je na sportskom duhu, zajedništvu i naslijeđu koje je Edo ostavio za sobom. Cilj nam je da sačuvamo sjećanje na njega, ali i da inspirišemo mlade da se bave sportom i razvijaju se kao ličnosti kroz timski rad i sportsku disciplinu.”

Ulaz na turnir je besplatan a to je ujedno i poziv za sve ljubitelje rukometa i lokalne zajednice da se pridruže u obilježavanju ovog značajnog događaja. Ujedinjeni u sportskom duhu, ovo je prilika da pokažemo koliko sport može da poveže ljude, generacije i klubove.

N1 / Visoko.co.ba

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE