MZ Radovlje: Tradicionalno druženje u Kondžilu uz Dan nezavisnosti

Kondzilo4MZ RADOVLJE

OBILJEŽEN DAN NEZAVISNOSTI BIH

Tradicionalna manifestacija u povodu obilježavanja Dana  nezavisnosti BiH upriličena je u MZ Radovlje na lokalitetu Kondžilo.

Uz jako dobru posjećenost ovoj manifestaciji  domaćini su se potrudili da obezbijede i bogat kulturno-zabavni program.  O Danu nezavisnosti BiH govorio je general Vahid Karavelić a prisutne je u ime domaćina pozdravio Predsjednik Savjeta MZ Tajib Mihaljević.  Općinska načelnica Amra Babić zahvalivši se na gostoprimstvu uputila čestitke brojnim kategorijama stanovnika BiH.

U okviru obilježavanja ovog značajnog datuma za BiH organizator  manifestacije  Savjet MZ  organizovao je utrku , mini maraton  u kome su najbolje rezultate postigli Ajdin Tarik, Softić Hamza i Jusufović Hamza. Udruženje žena „ Pokret zlatne ruke“ su oduševile prisutne svojim tradicionalno bosanskim radovima ali i dobrom rešedijom, dok su instruktori gađanja Džemo i Muhamed iz  Udruženja strijelaca „20. Juni *92“ iz Š. Hanova doprinijeli uvježbavanju gađanja i provjeri sigurne ruke i oštrog oka….

Zabavu su začinili svojim nastupom članovi  folklorne sekcije  „Biser“ iz D. Moštra se instruktoricom Delić Elmom  i lijepim kolom bosanskim.

Domaćini su za posjetioce obezbijedili „vojnički grah“ te  druženje uz igru i pjesmu nastavljeno do duboko u noć.

S.G.