MZ Radovlje: Dan nezavisnosti BiH

01. MART – DAN NEZAVISNOSTI BIH 2017. by Senad Goralija


Savjet MZ Radovlje po 8. put zaredom organizuje obilježavanj 01. marta- Dan nezavisnosti BiH. Tako je bilo i danas , bez obzira što je kiša ometala potpuni ugođaj , istinske patriote, oni koji znaju razliku i spoznali su da se domovina voli ,a vlasta kritikuje uživali su u ugodnom druženju. Zahvaljujući sponzorima , oni koji su spremni da daju dio sebe i svoje imovine za dobrobit društva omogućili su da se na prigodan način obilježi ovaj bitan datum iz novije historije BiH. U zvaničnom dijelu manifestacije prisutnim se obratio predsjednik Savjeta MZ Tajib Mihaljević ističući ne zadovoljstvo ne dolaskom nikoga iz izvršne i zakonodavne vlasti općine Visoko kao i izostanak predstavnika JP RTV Visoko. Sa velikom pažnjom i zanimanjem prisutni su poslušali prigodan govor o značaju 1. marta za BiH o kome je govorio penzionisani brigadir A RBiH mr Hasib Mušinbegović . Zbog stalnog padanja kiše nisu mogli nastupiti članovi folklorne sekcije “Biser” D. Moštre kao ni strijelci US “20. juni *92”, iako su prisutni i spremni za nastup. U utrci na 3.500 metara ( Mini maraton) uspješno su istrčali 1. Aldin Mahmutspahić, 2. Emin Puščul i 3. Tarik Mahmutspahić.
Na kraju ostaje samo da zvanično poručimo : Izvršna i zakonodavna vlasti, zajedno sa JP RTV Visoko , predstavnici političkih partija, i ini drugi koji ste trebali biti tu a niste SRAM VAS BILO!
Očito je , nije izborna godina, budžet je usvojen, mali miševi iz JP kriju se pod suknju određenih vlastodržaca… srami te se…. Može narod ili MZ Radovlje i bez vas !

Senad Goralija

FB profil Galetrija

https://m.facebook.com/media/set/?set=a.10208445950806218.1073742076.1230008716&type=3