MZ Liješeva: Peticija mještana protiv postojećeg načina prikupljanja smeća i cijene usluge odvoza smeća

Peticija mještana MZ Liješeva protiv postojećeg načina prikupljanja smeća i cijene usluge odvoza smeća

Mi, mještani MZ Liješeva, koji u 21. Stoljeću živimo kao zaboravljeno pleme, bez vode, bez kanalizacije, koji smo svakodnevno izloženi izvorima zaraznih bolesti, kako zbog nedostatka vode za piće, kao i za druge potrebe, prinuđeni, posebno u ljetnim mjesecima, da koristimo odnosno kupujemo vodu sumnjvog kvaliteta, gdje također u ljetnim mjesecima između naših kuća i avlija protiću samo fekalije koritom potoka ili rječice „Lješevica“, nećemo nikada podržati postojeći način odvoza i plačanja usluga odvoza smeća, koji pokušavate da nametnete Vi sa vašim nakaradnim odlukama, preko našeg predstavnika MZ, koji se nije udostojio da prethodno pita mještane, a koji bi trebao da ih „zastupa i predstavlja“, šta isti misle o postojećem načinu prikupljanja smeća i dodatnim nametima kroz povećanje cijena odvoza istog.

Računi, opomene i tužbe koje nam šaljete, bez prethodno potpisanog ugovora sa JKP Visoko, bez prethodno održanog zbora građana i prilike da iznesemo svoje mišljenje o navedenom, samo će dodatno umanjiti mogučnost da odvoz smeća i naplata usluga dobije podršku mještana MZ Liješeva.

Vama za informaciju, postojeće stanje je takvo da većina mještana MZ Liješeva, ne odlaže smeće u postavljene kontejnere, i ne plaća račune koje im dostavljate!
Tako će biti do daljnjeg, sve dok se ne urazumite i ne nađete bolje rješenje od postojećeg, jer mještani nemaju namjeru voziti smeće do kontejnera 1km i više, a posebno nemaju namjeru plaćati navedene usluge znatno uvečane izmjenom obračuna usluge po članu domačinstva!

Iz svega navedenog, nadamo se da će te se u što kraćem roku, urzumiti, te ponuditi bolje realno i racijonalno rješenje, gdje će npr. cijena odvoza smeća biti zasnovana na količini, kilaži i sl.

Pozivamo Vas, kao predstavnike izvršne vlasti, da u što kraćem roku organizujemo zbor građana MZ Liješeva, te da se na licu mjesta uvjerite u nezadovoljstvo mještana postojećim stanjem.

Ukoliko se ne udostojite i ne odgovorite na našu peticiju, odnosno naše prijedloge, mi ćemo svakako organizovati zbor građana i poduzeti dodatne mjere.

Uostalom Vi ste odgovorni za iznalaženje prihvatljivog i racijonalnog rješenja, te dobro plaćeni sredstvima svih nas odnosno naših građana, privrednika i sl.