MZ Gračanica / Kladionica u školskom dvorištu: Tražimo hitnu reakciju nadležnih službi!

HITNO TRAŽIMO da pokrenete provjeru ispunjavanja uslova udaljenosti sporne kladionice od OŠ „Musa Ćazim Ćatić“, te nakon što se prekršaj utvrdi, očekujemo adekvatnu sankciju i oduzimanje dozvole za rad na pomenutom području.

Poštovani,

U mjestu V.Čajno na samo 20 metara od školskog dvorišta Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“ dugi niz godina nezakonito posluje kladionica.

Kršeći zakon o igrama na sreću Federacije BiH kojim je propisana udaljenost tombola-binga u zatvorenom prostoru, casina, kladionica i automat klubova od 100 metara u odnosu na osnovne škole te vjerske objekte.

Stvarajući negativno okruženje osnovce se takođe izlaže i sigurnosnom riziku, jer su često primorani prilikom odlazaka i dolazaka u školu koristiti ulicu dok pješačku stazu zauzimaju parkirana vozila korisnika kladionice.

Zbog svega navedenog, HITNO TRAŽIMO da pokrenete provjeru ispunjavanja uslova udaljenosti sporne kladionice od OŠ „Musa Ćazim Ćatić“, te nakon što se prekršaj utvrdi, očekujemo adekvatnu sankciju i oduzimanje dozvole za rad na pomenutom području.

Takođe tražimo da nadležni ispitaju postoji li još ovakvih primjera na području Općine Visoko, ako postoji apelujemo da se i protiv njih poduzmu odgovarajuće mjere i sankcije.

Nadamo se da ćete razumjeti ozbiljnost problema i u što skorije vrijeme nas obavijestiti o poduzetim radnjama i mjerama.

Visoko.co.ba