MZ Gračanica: Demant objava na lokalnim portalima

Informacija za javnost

Savjet MZ Gračanica se ograđuje od tekstova koje su objavili portali o prostorijama MZ Gračanica.
Naime, kao prvo, Savjet MZ Gračanica je ostao prije pet godina bez prostorija. Drugo, nismo bili “primorani” da izađemo, nego smo tražili trajnije rješenje za MZ Gračanica.
Savjet MZ Gračanica je samo želio da obavijesti mještane da se prostorije MZ Gračanica više ne nalaze u prostoru firme “Hara” d.o.o. Visoko, već da se selimo u školsku zgradu OŠ “Musa Ćazim Ćatić”.
U Svoje lično ime, kao predsjednica Savjeta MZ Gračanica, a i u ime Savjeta MZ Gračanica, izvinjavamo se gosp. Arifu Hasiću, vlasniku firme “Hara” na neugodnosti koju su mu populistički tekstovi nanijeli.

Gračanica, 27.05.2019.

Predsjednica MZ Gračanica
Azra Husić

Prethodne objave:

MZ Gračanica ostala bez prostorija za rad

MZ Gračanica (Visoko) od sutra je primorana da iseli iz prostorija koje su koristili godinama. Kako navodi predsjednica MZ Gračanica Azra Husić za pomenute prostorije je plaćana kirija novom vlasniku Arifu Hasiću odnosno firmi Hara, a kako više nemaju sredstava da plaćaju kiriju, primorani su da se isele iz istih. “Mi zakup ne plaćamo od marta ove godine i u dogovoru s vlasnikom smo odlučili da napustimo prostorije” kazala je Husić. Podsjetimo, prostorije su bile u sklopu društvenog doma u Gračanici. Poslije rata je vlasnik, usljed čudnih okolnosti, postala Zemljoradnička zadruga Visoko koja je uspjela na sebe upisati ne samo dvoranu i prostorije već i nadograđenu zgradu koja je bila u vlasništvu KUD Mladost Gračanica. Vlasnik svega pomenutog je postao gdin. Arif Hasić kada je prije par godina ove objekte kupio na javnom nadmetanju.

Predsjednica MZ Gračanica je iskazala nadu da će im Upravni odbor OŠ “Musa Ćazim Ćatić izaći u susret, te privremeno odobriti korištenje prostorija u školskoj zgradi u “Voćnjaku”. Gradjani se mole za strpljenje dok se novonastala situacija ne riješi, a o čemu će biti blagovremeno obaviješteni.

Izvor: centralna.net

Demant Arifa Hasića na tekst o prostorijama MZ Gračanica

U redakciju portala Centralna.net javio se gdin. Arif Hasić, vlasnik firme Hara koji je želio demantovati navode vezane za tekst MZ Gračanica ostala bez prostorija za rad. Kako navodi gdin. Hasić MZ Gračanica je prethodnih 5 godina koristila kancelarije koje su u sklopu Doma u Gračanici, a koje su inače u njegovom vlasništvu, potpuno besplatno i bez ikakve naknade. Dogovor o zakupu je postignut prije nekoliko mjeseci na insistiranje MZ Gračanica a sa obrazloženjem da im takva vrsta sporazuma treba zbog aplikacije za određeni projekat jedne međunarodne organizacije.

“Ja zaista ne mogu da shvatim zašto se od mene pokušava napraviti negativac i pored svega prethodno rečenog o pomenutim prostorijama. Uvijek sam izlazio u susret zahtjevima MZ Gračanica i smatram da jedna ovakva vrsta linča, gdje ispada da ja izbacujem MZ Gračanica iz ovih prostorija, zaista nije potrebna i nije korektna. Izlazak iz prostorija je isključivo odluka MZ, a ni sama primopredaja još uvijek nije izvršena”, ističe Hasić.

Izvor: centralna.net