MZ Bulčići / Sve učestalija pojava ilegalnih deponija i odlaganja životinjskog i animalnog otpada (FOTO)

Našoj redakciji obratili su se mještani Mjesne zajednice Bulčići u vezi sve učestalijih pojava ilegalnih deponija i odlaganja životinjskog i animalnog otpada od strane lokalnih mesnica. Preciznije MZ Bulčići naselje Lužnica se suočava sa ovim problemom.

Naime, pored dionice lokalnog puta Lužnica-Bogošići, naselje Lužnica koje pripada mjesnoj zajednici Bulčići, a koja graniči sa MZ Gračanica nalazi se na udaru sve češćeg ilegalnog dovoženja i odlaganja životinjskog ili animalnog otpada koje ugrožava i zagađuje prirodne vodotoke i našu životnu sredinu.

Apelujemo i pozivamo nadležne organe da djeluju u okviru svojih poslova i nadležnosti, na suzbijanju ovakvih sve učestalijih problema na opštini Visoko a tako i na ovom lokalitetu naše mjesne zajednice.

Navedeni slučaj je takođe prijavljen i nadležnim gradskim organima Grada Visoko.

Ispred mještana MZ Bulčići, predsjednik Savjeta MZ Bulčići
Nijaz Strukar.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.