PreporukaMuzika„Muzika spaja“ – zajednički koncert učenika iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva

„Muzika spaja“ – zajednički koncert učenika iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva

Sinoć su učenici muzičkih škola iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva održali zajednički koncert „Muzika spaja“ kojim su počeli jedno novo prijateljstvo, te poslali poruku mira, tolerancije i zajedništva.

Škola za osnovno muzičko obrazovanje Istočno Novo Sarajevo je prvi put ugostila učenike iz Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo na koncertu koji je zračio pozitivnom atmosferom. U jednosatnom programu posjetioci su imali priliku čuti bogat repertoar koji su činile izvedbe na različitim instrumentima, kroz različite muzičke stilove i epohe.

U pozdravnom govoru direktorica škole u Istočnom Sarajevu Mirjana Učur se zahvalila na podršci i dolasku svih gostiju, te je izrazila nadu da će se ova saradnja nastaviti i da je ovo druženje samo prvo u nizu.

Njena kolegica iz Sarajeva, Lamija Šošić, je istakla kako je sretna što su se škole na ovaj način povezale, te dodala kako jedva čeka da i njena škola uzvrati gostoprimstvo.

„Izuzetno nam je zadovoljstvo i čast što smo večeras ovdje i zahvaljujemo se domaćinima. Ja se nadam da će priča koja večeras započinje ovdje ostati priča sa puno ljubavi, tolerancije, zajedničkog rada i zadovoljstva“, kazala je Šošić.

Koncertu su prisustvovali i predstavnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva, te Novog Sarajeva i Istočnog Novog Sarajeva koji su dali podršku ovakvim primjerima saradnje među djecom iz dva susjedna grada.

Koncert je održan uz podršku USAID-ovog projekta PRO-Budućnost koji provodi CRS i Udruženja građana za kulturu i obrazovanje Pogon.

„Muzika je univerzalna i ona zaista spaja i mi smo večeras poslali drugačiju poruku iz Istočnog Sarajeva i Sarajeva – onu o boljoj zajedničkoj budućnosti“, kazala je Majda Behrem-Stojanov iz CRS-a, direktorica PRO-Budućnost projekta.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE