Lokalne TemeKulturaMuzičko-scenski spektakl "Mjuzikl novog svijeta" u Visokom

Muzičko-scenski spektakl “Mjuzikl novog svijeta” u Visokom

Narednog petka, 16. septembra, u Visokom će biti održan muzičko-scenski spektakl “Mjuzikl novog svijeta”. Učesnici svojevrsnog koncerta, odnosno izvođači su: solistica opera Narodnog pozorišta u Sarajevu Melisa Hajrulahović Tomić, mladi glumci Faris Pinjo i Hana Zrno, solisti pjevači Narcis Zečić, Sara Vojičić i Alma Ferović Fazlić, koja potpisuje muzičku režiju koncerta. Klavirska pratnja i dirigent je Nenad Tešić.

Koncert je tokom 2021. godine izveden na “Festivalu glumca” u Konjicu, Ateljeu Figure u Sarajevu i Centru za kulturu Prnjavor te u Kaknju.

Na programu koncerta su popularne numere iz mjuzikla Broadway produkcija među kojima su:

1. Make Him Mine iz mjuzikla “The Witches of Eastwick”
2. The River wont flow, iz revije “Songs for a New World”
3. The Wizard and I “Wicked”
4. Bring him home iz mjuzikla “Les Miserables”
5. Funny Honey iz mjuzikla “Chicago”
6. Another night at Daryl’s iz mjuzikla “Witches of Eastwick”
7. Who wants to live forever iz mjuzikla “We Will Rock You”
8. Come to your senses iz mjuzikla “Tick Tick Boom”
9. A Whole New World iz mjuzikla “Aladdin”
10. My own best friend you iz mjuzikla “Chicago”
11. Little Girls iz mjuzikla “Annie”

Ulaznice po cijeni od 5 KM se prodaju u Kulturnom centru Altindag, gdje će spektakl biti i održan 6. septembra sa početkom u 19.30 sati.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE