Muzička bajka Latifa i Mravka Travka u Sarajevu: Osmijesi i sreća na licima male raje u punom BKC-u

523

Muzička bajka Latifa i Mravka Travka sinoć je u sarajevskom BKC oduševila mališane, a osmijesi i sreća na njihovim licama najbolja su potvrda uspjeha koncerata koje posljednjih godina realizira grupa entuzijasta predvođena Latifom Moćevićem.

U prepunoj sali BKC-a djeca su više od sat vremena istinski uživala uz pjesme “Svaki mrav ima dar”, “Vjeverica”, “Hvala mama”, Latifa i dječijeg hora Mravko Travko koji broji oko dvadesetak članova.

– Svakom umjetniku su san koncerti kao što je bio ovaj u BKC-u. Ranije smo uspijevali napraviti velike koncerte, čak napuniti i Skenderiju, ali u BKC-u i sličnim prostorima imamo mnogo bliži kontakt sa malom rajom i mnogo lakše je prenijeti energiju i emocije do mališana. Moram istaći i pohvaliti hor Mravko Travko koji je izrastao u jednu fenomenalnu družinu koja na sceni djeluje kao jedno. Hvala i dragim prijateljima koji su glumački i produkcijski učinili koncert besprijekornim. Za nas nema odmora i već se večeras družimo sa malom rajom u Bosanskom narodnom pozorištu – kaže Latif Moćević.

Latif i Mravko Travko družit će se sa djecom uoči Nove godine u Kaknju, na događaju Zimska čarolija. Također, tokom decembra gostovat će i u nekoliko drugih bh. gradova i djecu uveseljavati novogodišnjim paketićima.