NaslovnicaPreporukaMuzej istočne...

Muzej istočne Bosne najavio kreativne radionice o starim zanatima povodom Dana evropskog nasljeđa

Dane evropskog naslijeđa, koje organizatori priređuju širom Evrope s ciljem da privuku pažnju javnosti na potrebu i obavezu očuvanja zajedničke baštine, Ministarstvo za kulturu sport i mlade Tuzlanskog kantona i ove godine obilježava manifestacijom  u partnerstvu s ustanovama kulture Kantona te će u skladu s tim biti realizirani brojni programi, radionice, okrugli stolovi i koncerti, najavio je Muzej istočne Bosne kao jedan od organizatora.

Ujedno je pozvao sve zainteresirane da se prijave za učešće u kreativnim radionicama gdje će moći da iskuse kako je baviti se nekim zanatom, raditi rukama i kreirati praktičan upotrebljiv predmet.

Radionice će biti održane u Bosanskom kulturnom centru Tuzla od 23. do 25. septembra.

Zainteresirani učesnici se mogu prijaviti za rad s drvetom ili u tehnikama veza, gdje će na zabavan način steći osnovna znanja o starim zanatima, ujedno i moderna iskustva kako bi se adaptirali današnjem tržištu.

S ciljem razvijanja svijesti o važnosti očuvanja starih zanatskih poslova, primjeni u današnjem svijetu te nastavku očuvanja tradicije izrade predmeta za svakodnevnu upotrebu kroz održivo korištenje sirovina, sve radionice su besplatne i svi se mogu prijaviti, naveli su organizatori.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.