NaslovnicaSportSkijanjeMuzaferija: O...

Muzaferija: Očekujem najbolji rezultat BiH ikada u zimskim sportovima

Najbolju bh. skijašicu Elvedinu Muzaferiju, nakon završetka sezone, očekuje još jedan nastup na međunarodnoj sceni u Iranu. Uoči odlaska iz BiH Elvedina je govorila za sportski magazin Federalne televizije.

Prva skijašica iz BiH koja je sudjelovala na Svjetskom kupu u brzim disciplinama. Učesnica Olimpijade 2018. godine, a već sada ima ostvarenu normu za zimske Olimpijske igre 2022. godine.

Kaže da je osvajanje trećeg mjesta na državnom prvenstvu u Sloveniji kao neki šlag na tortu na kraju sezone.

“Bila je malo opuštenija atmosfera nakon svih utrka Svjetskog kupa. Mogu reći da sam stvarno zadovoljna, sretna i da mogu ako završiti sezonu.”

Navodi da je, kada se upisala u školu skijanja, učitelj rekao da ona nema šta da radi tu i da je upišu u klub.

“Roditelji su me upisali u Ski klub “Bjelašnica” i jednostavno tu sam danas. Nekoliko godina sam bila u tom klubu, zatim u “Željezničaru”, a posljednje dvije godine dječijeg skijanja sam provela u Hrvatskoj jer nisam imala mogućnost adekvatnog treninga u BiH. Kad sam ušla u seniorsku kategoriju 2015. godine i u prvoj sezoni je bio cilj da se kvalifikujem na Olimpijske igre za mlade, gdje sam nosila zastavu na otvaranju i ostvarila sam najbolji rezultat do tada, 16. mjesto u alpskoj kombinaciji.”

Muzaferija ističe da je bila najbolja u slalomu u dječijim kategorijama, ali i da su spust i super-G totalno druga dimenzija.

Kaže da je joj je bio cilj i da ostvari bodove u Evropa kupu.

“Onda smo došli na prvu utrku, ja sam nosila broj 59 ili 60, i ulazim u cilj 27. mjesto. To je bilo baš iznenada jer nisam očekivala. Onda sam i na svakoj idućoj utrci Evropa kupa osvojila bodove i onda je to 10. mjesto došlo nekim protkolom.”

O očekivanjima od Olimpijskih igara, kaže: “Zavisi kako će proteći pripreme. Očekujem najbolji rezultat u povijesti Bosne i Hercegovine ikada u zimskim sportovima.”

 

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.