Muzafer Čilek imenovan za savjetnika člana Predsjedništva BiH

Potomak je porodice Sikirić iz Visokog koja je davno migrirala u Tursku

1406

Predsjednik Fondacije BIGMEV (Centar za Razvoj Odnosa sa BiH), osnovane s ciljem revitalizacije duboko ukorjenjenih veza između Republike Turske i Bosne i Hercegovine, imenovan je za savjetnika člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Muzafer Čilek, predsjednik Fondacije BIGMEV (Centar za Razvoj Odnosa sa BiH), osnovane s ciljem revitalizacije duboko ukorjenjenih veza između Republike Turske i Bosne i Hercegovine, koja je do danas realizovala projekte s fokusom na ekonomski razvoj Bosne i Hercegovine, imenovan je za savjetnika člana Predsjedništva BiH.

Muzafer Čilek, novoimenovani savjetnik člana Predsjetništva BiH Bakira Izetbegovića, potomak je porodice Sikirić iz Visokog koja je davno migrirala u Tursku iz BiH, te uspješno predstavlja turski sektor namještaja u svijetu s vlastitim brendom “Čilek”.

Čilek je osnivač i suvlasnik turskog renomiranog brenda namještaja Čilek, koji posluje u 66 zemalja na pet kontinenata.

U Bosni i Hercegovini je investirao u sektorima poljoprivrede, turizma, energetike i građevinarstva.

Muzafer Čilek, pored toga što je uspješan međunarodni privrednik, obnaša dužnost počasnog konzula Bosne i Hercegovine u Turskoj.

Muzaffer Çilek vodi porijeklo iz Bosne i Hercegovine. Njegov otac je iz Visokog, majka iz Fojnice, a on je rođen u Bursi, gdje je 1995, godina pokrenuo fabriku za proizvodnju dječjeg namještaja. Proizvodi sa zaštitnim znakom Çilek prodaju se u preko 466 prodajnih salona širom svijeta.

Zahvaljujući brzoj ekspanziji koja je počela 1996. godine otvaranjem prodavnica u Švicarskoj, Çilek je postao relevantan i na međunarodnom tržištu. Svoj brend, logotip i proizvod su uspjeli registrirati u 70 zemalja na pet kontinenata. Godišnji promet turskog giganta iznosi 220 miliona turskih lira (blizu 100 miliona eura).

O Muzaferu Čileku možete više saznati na njegovoj službenoj web stranici muzaffercilek.com

Osnivač je i predsjednik Fondacije BIGMEV.

akos.ba/Visoko.co.ba

Komentari

komentara