Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ Osnovni odbor Visoko ove godine provodi akciju „Kurban“.

Cilj nam je da, u okviru ove akcije, obezbijedimo meso za korisnike javnih kuhinja „Merhameta“. Istovremeno pomažemo naše poljoprivredne proizvođače i povratnike, nezaposlene demobilisane borce, brojna udruženja i socijalne ustanove, kao i socijalno ugrožene građane.
Vrijednost donacije za bosanski kurban iznosi 430 KM.
Takođe, nudimo Vam mogućnost da na licu mjesta prisustvujete klanju kurbana u Sarajevu.

„Merhamet“ će primati i donacije za nabavku kurbana iz MEKE i AUSTRALIJE koju provodi „Merhamet“ Švedske, a u akciji učestvuje i HO „Merhamet“ MDD sa svojim organizacionim jedinicama. Klanje kurbana se obavlja u Meki i Australiji, u skladu sa islamskim principima. Na ovaj način pomažemo ugroženo muslimansko stanovništvo u kriznim područjima u svijetu.
Donacija za kurban iz Meke i Australije iznosi 300 KM.

Uplate kurbana se mogu izvršiti do 27.06.2023. godine kod sekretara Hadžić Ibrahima, na adresi Kralja Tvrtka 31.

Dodatne informacije možete dobiti na broj telefona: 061/176-648; 032/425-530.

Zahvaljujemo se dosadašnjim uplatiocima na ukazanom povjerenju.

UPRAVA HO „MERHAMET“ MDD .

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.