NaslovnicaSvijetMusk najavio ...

Musk najavio da će poništiti suspenziju Donalda Trumpa na Twitteru

Izvršni direktor Tesle Elon Musk izjavio je u utorak da će poništiti suspenziju koju je kompanija Twitter uvela bivšem predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trumpu, nazvavši tu odluku “moralno lošom”.

Musk, čiju je ponudu od 44 milijarde dolara za kupovinu društvene mreže Twitter prihvatio krajem aprila, rekao je da je razgovarao s osnivačem kompanije Jackom Dorseyem i da su se složili da bi “trajne zabrane trebale biti izuzetno rijetke i zaista rezervisane za naloge koji su botovi ili spam prevare, gdje jednostavno nema legitimiteta za odgovornost.”

“Mislim da nije bilo ispravno suspendovati Donalda Trumpa. Mislim da je to bila greška, jer je otuđilo veliki dio zemlje i nije na kraju rezultiralo time da Donald Trump nema glas”, rekao je on tokom intervjua za novine Financial Times.

Musk je priznao da još nije vlasnik Twittera, ali je rekao da se on i Dorsey slažu oko toga da ne bi trebalo biti trajne zabrane.

“To ne znači da neko može reći šta god želi ako kaže nešto što je nelegalno ili na neki drugi način destruktivno za svijet. Onda da treba da postoji pasivna pauza, privremena suspenzija ili da određeni tvit bude nevidljiv”, rekao je Musk.

Visoko.co.ba/federalna.ba/AA

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.