SportDržavni TimMusa i društvo briljirali: Kadetska košarkaška reprezentacija BiH pobjedom otvorila SP

Musa i društvo briljirali: Kadetska košarkaška reprezentacija BiH pobjedom otvorila SP

U trećoj četvrtini smo vidjeli najmanje poena – po 13 na obje strane, dok je omjer u posljednjoj četvrtini bio 24:20 na strani našeg tima. Na kraju smo slavili rezultatom 84:59.

Očekivano, najbolji strijelac našeg tima, ali i meča bio je Džanan Musa sa 32 poena i 11 skokova, a pratio ga je Sani Čampara sa 18 poena. Generalno, naš tim je dominirao ispod koša i čak četiri igrača su imala više od 10 skokova (Lazar Mutić, Emir Čerkezović, Srđan Kočić i Džanan Musa). Mutić je zajedno s Musom imao double-double učinak s postignutih 11 poena i 12 skokova.

Ovo je bio prvi nastup neke naše košarkaške selekcije na svjetskim prvenstvima i prva pobjeda. Zlatni momci su pokazali snagu.

Raspored utakmica našeg tima:

23. juni: BiH – Dominikanska Republika 84:59
25. juni: BiH – Francuska (16:30 sati)
26. juni: BiH – Južna Koreja (21:00 sati)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE