NaslovnicaSportMurray: Nadal...

Murray: Nadal je mentalno jači od Đokovića

Da je Novak Đoković mentalno najjači teniser današnjice gotovo da se uzima kao aksiom.
Međutim, neki baš i nisu saglasni s ovim.

Među njima je “pomalo” i Andy Murray, britanski teniser.

“Zapravo sam o tome i razgovarao s Novakom kada smo nas dvojica imali ‘live’ na Instagramu. Rekao sam mu tada da je bilo perioda u njegovoj karijeri kada bih rekao da je mentalno jači od Rafe”, rekao je Murray.

Ipak, kada se u obzir uzme “sve”, Murray kaže da Nadal ima jaču psihu od Đokovića.

“Ako gledamo karijeru kao cjelinu, svaki meč na svakom turniru u karijeri… Recimo, prošle nedjelje govorilo smo o tome u kakvom je Novak mentalno stanju, kako se osjeća – za to nikada nismo zabrinuti kada je o Rafi riječ. I nikada nisam zabrinut kada je o Nadalu riječ, nikada ne mislim da će njemu biti problem motivacija ili mentalni aspekt igre. Zato bih prije odabrao Rafu kao mentalno jačeg igrača”, dodao je Murray.

Visoko.co.ba/vijesti.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.