MUPRS – U pretresima pronađeno i oduzeto oružje i oprema za uzgoj droge

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) lišili su slobode osobu inicijala M.G. iz Gradiške zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo – nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija i neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Naime, policijski službenici su operativnim radom na terenu došli do saznanja da se u šumi u mjestu Jelići nalazi određena količina vojnog naoružanja i municije.

Preduzimajući operativne i istražne mjere i radnje, policijski službenici su utvrdili da je navedena lokacija vlasništvo M.G, te su tamo pronašli i oduzeli veću količinu oružja i municije, minsko-eksplozivnih sredstava, tromblonske mine i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Pretres je izvršen i na tri lokacije koje koristi M.G. kojom prilikom je pronađena i oduzeta oprema za uzgoj i proizvodnju opojne droge.

U nastavku aktivnosti policijskih službenika, u protekla tri dana slobode su lišene još dvije osobe inicijala D.R. i V.U., obije iz Gradiške, zbog postojanja sumnje da su počinili krivična djela – neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška izvršen je pretres kuće, stana, poslovnih prostora, pratećih objekata, vozila na sedam lokacija koje koriste spomenute osobe i prilikom je pronađena i oduzeta vojna puška, više komada municije, suha biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, improvizovana laboratorija u pripremi, te oprema i sredstva za uzgoj opojne droge (saksije, sredstva za prihranu, specijalne lapme, oko 140 klijalih sjemenki i drugo).

O svim okolnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se protiv M.G, D.R, V.U, G.G. i P.NJ. u redovnoj proceduri dostavi izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, a za G.G. i P.NJ. raspisana je potraga jer su trenutno nedostupni nadležnim organima, saopćeno je iz MUP-a RS.

Fena / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.