MUP ZDK raspisao oglas, traže 125 policajaca

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je, u saradnji sa Vladom Kantona, izvršilo sve neophodne pripreme za objavljivanje javnog oglasa za prijem u radni odnos novih policijskih službenika. Ovaj put, u radni odnos bit će primljeno ukupno 125 policijskih službenika, od čega njih 110 u činu „policajac“ i 15 u činu „mlađi inspektor“. Ovim povodom, ministar unutrašnjih poslova Dario Pekić poziva i podstiče sve mlade ljude koji ispunjavaju uslove propisane javnim oglasom, prije svega one koji su, tokom svog školovanja, tokom bavljenja sportskim aktivnostima ili na neki drugi način postigli zapažene rezultate, da se prijave na javni oglas koji je, u dnevnim listovima „Dnevni avaz“ i „Oslobođenje“ te na web-stranici Ministarstva, objavljen 13.10.2020. godine. Na taj način, tim mladim ljudima će se pružiti prilika da, stičući časno zvanje policijskog službenika, zajedno sa svojim starijim i iskusnijim kolegama, stanu u prve redove boraca za vladavinu prava u Zeničko-dobojskom kantonu i Bosni i Hercegovini, što je jedan od ključnih uslova za opstanak i prosperitet naših građana, našeg kantona i naše države.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, popunjavajući policijski sastav mladim, obrazovanim i perspektivnim kadrom, osim što u značajnoj mjeri povećava stepen sigurnosti građana našeg kantona i njihove imovine, daje i svoj konkretan doprinos borbi protiv odlaska mladih iz Bosne i Hercegovine.

Odsjek za odnose s javnošću – Kabinet ministra

https://www.mupzdk.gov.ba/

Prema uslovima konkursa, kandidati za početni čin mlađi policajac moraju biti životne dobi od 18 do 27 godina, a za mlađeg inspektora i do 35 godina starosti.

Uprava policije MUP ZDK raspisala je danas javni oglas u kojem traži ukupno 125 policajaca.

Kako je navedeno u oglasu, radi se o popunjavanju upražnjenih radnika mjesta policijskih službenika u početnom činu policajac i mlađi inspektor u Upravi policije MUP ZDK-a.

Prema uslovima konkursa, kandidati za početni čin mlađi policajac moraju biti životne dobi od 18 do 27 godina, a za mlađeg inspektora i do 35 godina starosti.

Protiv kandidata ne smije biti vođen krivični postupak, niti izrečena pravosnažna kazna zatvora.

avaz