NaslovnicaZDKMUP ZDK: Prij...

MUP ZDK: Prijem za hrabre zeničke policajce

Dana 25.05.2023.godine, načelnik Policijske uprave I, Mladen Kolak je u prostorijama policijske uprave, organizovao prijem za policijske službenike Policijske stanice Centar Hibić Ernada i Pašanbegović Emira te policijske službenike Policijske stanice Crkvice Tomašević Denisa i Juhić Avdiju, koji su 21.05.2023. godine, iskazanom hrabrošću i profesionalnim pristupom i zalaganjem, zajedno sa pripadnicima Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica, Službe hitne medicinske pomoći Zenica, Javne ustanove Doma za stara lica i građanima, uspješno evakuisali 75 štićenika doma iz požara, i tako još jednom pokazali  humanu stranu policijskog posla.

Analizirajući postupke hrabrih policijskih službenika, načelnik Policijske uprave je istakao da ovakvi primjeri profesionalnog postupanja i djelovanja policijskih službenika stvaraju osjećaj sigurnosti kod građana i doprinose povećanju povjerenja cijele zajednice u policiju. Također,  naglasio je da policijski službenik mora biti odlučan, hrabar i profesionalan,  te da samo takav policajac može steći uvažavanje i respekt, kako kolega i rukovodilaca, tako i zajednice koju štiti, što su prisutne kolege svojim primjerom i potvrdile.

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je ponosna što ima ovakve pripadnike u svojim redovima te smatra da ponašanje i odgovoran pristup navednih policijskih službenika prilikom izvršavanja poslova i zadataka treba da bude primjer profesionalnog odnosa, samoinicijativnosti i motivacije za obavljanje radnih zadataka, svim policijskim službenicima.

 

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.