Lokalne TemeCrna HronikaMUP ZDK: Prijava pokušaja uvođenja djeteta u kombi vozilo na Bucima nije...

MUP ZDK: Prijava pokušaja uvođenja djeteta u kombi vozilo na Bucima nije osnovana

Dana 15.11.2023. godine policijski službenici Policijske stanice Visoko su zaprimili informaciju da se na području mjesta Buci, Grad Visoko, navodno kreće bijeli kombi, nepoznate marke i registarskih oznaka, te da je vozač istog pokušao jednog dječaka od 8 (osam) godina da uvede u vozilo.

Po navedenoj prijavi odmah su postupili policijski službenici Policijske stanice Visoko, koji su izašli na gore pomenutu lokaciju i preduzeli mjere i radnje na pronalasku navedenog vozila i identifikovanju osobe koja je upravljala istim.  

Istog dana na području Grada Visoko, policijski službenici Policijske stanice Visoko su pronašli kombi vozilo, marke Mercedes, bijele boje, te je identifikovan vlasnik istog, kao i lice koje je navedenim vozilom upravljalo pomenutog dana u mjestu Buci, nakon čega su isti pozvani u službene prostorije Policijske stanice Visoko na informativni razgovor.

Obavljenim razgovorima sa navedenim licima, izvršenim pregledima snimaka video-nadzora, saslušanjem svjedoka, te preduzetim drugim kriminalističko-operativnim mjerama i radnjama utvrđeno je da navedena prijava nema osnovanosti.

Takođe, ne raspolažemo saznanjima o drugim, sličnim događajima i prijavama, a koje su se eventualno desile na području Grada Visoko.  

Na okolnosti događaja upoznat dežurni Kantonalni tužilac, koji je takođe potvrdio da navedena prijava nema elemenata krivičnog djela, niti osnova za dalje preduzimanje istražnih mjera.

MUP ZDK / Visoko.co.ba​


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE