ZDKCrna hronikaMUP ZDK: Na području općine Kakanj pronađeno preko 1 kg opojne droge...

MUP ZDK: Na području općine Kakanj pronađeno preko 1 kg opojne droge “Speed”

Poduzimajući planske mjere na identifikaciji i lišenju slobode lica koja se bave neovlaštenom proizvodnjom  i prometom opojnih droga, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su dana 08.04.2023. godine, na osnovu izdate naredbe od strane Općinskog suda Kakanj, izvršili pretres stana i pomoćnih objekata, koje koristi lice M.A. (1991.) iz  Kaknja.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto jedno pakovanje sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”, bruto težine 1,06 kg te precizna digitalna vaga sa tragovima bijelog  praha koji asocira na opojnu drogu “Speed”.

O svim preduzetim mjerama i radnjama, upoznat je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona..

Osumnjičeno lice je lišeno slobode te je zavedena kriminalistička obrada, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakonaFBiH, te će po kompletiranju predmeta Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE