Home ZDK MUP ZDK: Izdato 2.212 prekršajnih naloga od januara do marta

MUP ZDK: Izdato 2.212 prekršajnih naloga od januara do marta

0
MUP ZDK: Izdato 2.212 prekršajnih naloga od januara do marta

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su, u vremenskom periodu januar-mart 2015. godine, realizovali akcije pojačane kontrole u saobraćaju na području Zeničko-dobojskog kantona, sa posebnim akcentom na kontrolu mirujućeg saobraćaja.

Tom prilikom, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, koji se odnose na nepropisno zaustavljanje i parkiranje motornih vozila, izdato je 2.212 prekršajnih naloga i to, 1.115 prekršajnih naloga je lično uručeno vlasnicima vozila, dok je 1.097 prekršajnih naloga ostavljeno na vidnom mjestu, na vozilima kojim su počinjeni prekršaji.

Ovom prilikom, još jednom, podsjećamo vozače na zabranu zaustavljanja ili parkiranja vozila na mjestima na kojim je zakonom zabranjeno i gdje bi ta vozila ugrožavala bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju ili predstavljala smetnju za normalno odvijanje saobraćaja i kretanje pješaka. Pozivamo vozače da, u slučajevima kada žele zaustaviti ili parkirati vozilo, postupaju u skladu sa zakonskim odredbama koje regulišu ovu oblast. Svako drugo ponašanje i odstupanje od važećih odredbi će biti sankcionisano od strane policijskih službenika.

Komentari

komentara

X