SportDržavni TimMujanović nezadovoljna radom generalnog sekretara, Čolan čeka njeno izvješće

Mujanović nezadovoljna radom generalnog sekretara, Čolan čeka njeno izvješće

Dok naše selekcije na terenu pokušavaju biti što bolje, odnosi i funkcionisanje u Košarkaškom savezu BiH, očito, opet nisu kako treba. Timska menadžerica naše selekcije Razija Mujanović izvijestila je Upravni odbor krovne kuće bh. košarke o nezadovoljstvu radom i ponašanjem generalnog sekretara Amera Čolana, a o svemu je obavijestila i javnost putem društvenih mreža.

Legenda bh. košarke je u spomenutom izvještaju navela probleme i opstrukcije s kojima se susrela kao timska menadžerica naše ženske reprezentacije, te iznijela niz kritika na rad i djelovanje generalnog sekretara Amera Čolana.

Problemi su počeli nakon Eurobasketa, nakon kojeg se promijenio Čolanov odnos prema njima. Navodi da su se suočile s neispunjenim obećanjima tako da ni nakon pet mjeseci Savez nije isplatio zaslužene nagrade za ogroman uspjeh bh. košarkašica na Evropskom prvenstvu zbog čega se djevojke osjetile izdano, degradirano i da ih se ne poštuje. Mujanović je istakla kako su, ipak, uspjeli s Dubravkom Barbarićem osigurati 20.000 KM, koje su podijelili igračicama kao nagradu.

Mujanović je navela i da se tokom boravka na prvenstvu u Australiji Čolan panašao bahato, uz često neprimjeren riječnik. Otkrila je i kako nije odobrio uplatu 3.000 švicarskih franaka za taksu da se izda licenca novoj igračici Jovani Mandić.

Razija Mujanović kaže da je razlog njenog oglašavanja budućnost bh. košarke i generacija koje dolaze, kao i to da njeno strpljenje ima granice.

Amer Čolan je u kratkom telefonskom razgovoru kazao kako se neće oglašavati, bar dok selekcija ne odigra utakmicu – kaže, možda u narednim danima dok Razija Mujanović podnese svoj izvještaj o radu. Ona je trenutno u Njemačkoj i zamolila je da joj se javimo nakon povratka u Sarajevo.

Federalna.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE