ZDKMuftija zenički posjetio porodicu paroha Maleša i darovao trojke

Muftija zenički posjetio porodicu paroha Maleša i darovao trojke

Nema kraja pričama koje potvrđuju da je Bosna i Hercegovina multietnička, multikulturalna i multikonfesionalna zemlja, te da svi pomenuti elementi čine suštinu bh. identita i najveće blago ove zemlje.

Još jedna priča koja sve to potvrđuje stigla je iz Zenice.

Naime, muftija zenički doc. dr. hfz. Mevludin ef. Dizdarević posjetio je prethodnih dana porodicu zeničkog paroha Marka Maleša, čija je supruga na svijet donijela troje djece, dvije djevojčice i dječaka.

“U vrijeme kada su lijepe vijesti rijetkost, rođenje tri bebe u Zenici spada u događaje koje treba istaknuti. Osobito zbog činjenice značajne depopulacije stanovništva u cijeloj državi. Također, radi se o uvaženom zeničkom parohu Marku koji se istakao dobrim odnosima sa svim sugrađanima. Stoga je muftija u skladu sa običajem posjetio ovu porodicu, čestitao ponosnim roditeljima i darovao novorođenčad”, navedeno je iz Muftijstva.

 

Visoko.co.ba/Oslobođenje.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE