NaslovnicaLokalne TemeMuftija saraj...

Muftija sarajevski sa saradnicima posjetio Medresu “Osman ef. Redžović”

Delegacija Muftijastva sarajevskog na čelu sa Muftijom dr. Nedžadom Grabusom jučer je posjetila Medresu “Osman ef. Redžović”. U Muftijinoj delegaciji bili su rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje, dr. Ahmed ef. Purdić, te dr. Senad Ćeman. Domaćin im je bio direktor Medrese, mr. Dženan Handžić, sa pomoćnicima i pedagogicom. Riječ je o prvoj zvaničnoj posjeti novoimenovanog Muftije, de. Grabusa Medresi, u sklopu koje je posjetio i Medžlis islamske zajednice Gračanica.

– Želim izraziti radost i zadovoljstvo jer na našem muftijstvu postoji jedna ovakva ustanova. Iako funkcionišemo na različitim poljima nastojaćemo održati raniji nivo saradnje, ali i unaprijediti ga. Čestitam kolektivu Medrese na postignutim rezultatima koji su sigurno plod iskrenog i predanog rada – kazao je između ostalog Muftija Grabus.

Tokom susreta i sastanka obišli su kompleks Medrese, a goste je posebno oduševio novoopremljeni dio školske zgrade u kojem su zatekli članove dodatne nastave iz matematike koji su predano radili sa svojom profesoricom. Tom prilikom se Muftija uvjerio u odličnu opremljenost učionica savremenom tehnologijom koja uveliko olakšava rad profesorima.

Direktor Medrese se zahvalio Muftiji i njegovoj delegaciji na posjeti i interesu za rad i razvoj Medrese, te je izrazio nadu da će buduća saradnja biti uspješna i korisna, kako za Medresu, tako i za Muftijstvo.

Visoko.co.ba/Medresa

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.