NaslovnicaLokalne TemeMuftija Grabu...

Muftija Grabus posjetio Medresu “Osman-ef. Redžović” povodom nove školske godine

Muftija sarajevski prof. dr. Nedžad-ef. Grabus posjetio je Medresu “Osman-ef. Redžović” u Visokom povodom nove školske 2022/23. godine. Muftija Grabus je ovom prilikom upoznao i učenike prvog razreda, čestitavši im na tome što su primljeni u jednu od odgojno-obrazovnih ustanova Islamske zajednice, naglasivši činjenicu da se učenici bosanskohercegovačkih medresa nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja upisuju na fakultete na najprestižnijim univerzitetima u našoj zemlji i svijetu.

Podsjećajući da je naša obaveza da kontinuirano unaprjeđujemo svoje znanje, muftija Grabus je svim učenicima poželio puno uspjeha, vjerujući da će oni u budućnosti biti najbolji predstavnici Bosne i Hercegovine i Islamske zajednice, a njihovim profesorima uputio riječi podrške za doprinos koji daju.

Medresa “Osman-ef. Redžović” u oktobru obilježava i 30. godišnjicu od osnivanja. Domaćini su muftiju Grabusa informirali da će tim povodom biti otvoren Vakifski park, kojeg je muftija i obišao, a u kome će se nalaziti ploča s imenima novih vakifa, te su ga informirali i da će biti završeni radovi na proširenju školske zgrade.

Nova školska godina u Medresi “Osman-ef. Redžović” počela je 1. septembra, a ove godine Medresa ima najviše upisanih učenika od svog osnivanja.

(Preporod.info)

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.