Mufid Bečarević više nije zastupnik u Skupštini ZDK

Mufid Bečarević više nije u politici, postaje državni službenik i gubi poziciju zastupnika u Skupštini ZDK

Član Izvršnog odbora ASDA Visoko i KO ASDA ZDK te zastupnik u Skupštini ZDK Mufid Bečarević na osnovu Rješenja koje je donio MUP ZDK od 04.01.2017.godine postavljen je na radno mjesto inspektora za požare i eksplozije Inspektorata MUP-a ZDK.

MUP ZDK je ranije raspisao konkurs za popunu radnih mjesta putem Agencije za državnu službu.

Mufid Bečarević stupanjem u državnu službu gubi daljnje pravo bavljenja politikom i na taj način automatski mu prestaje i zastupnički mandat u Skupštini kao i sve funkcije unutar ASDA gdje je bio član Izvršnog odbora ASDA Visoko kao i član KO ASDA ZDK.

Na Općim izborima 2014.godine zajedno sa Amirom Ganićem postao je zastupnik u Skupštini ZDK gdje je kao deseti sa liste ove stranke stigao do druge pozicije po broju osvojenih glasova (1.240). Stupanjem na snagu ovog Rješenja naredni sa liste ASDA po broju dobijenih glasova stiče pravo na mandat, a to je Elvedin Delić iz Kaknja.

Do narednih izbora iduće godine Visoko će tako umjesto dosadašnjih 7 imati šest svojih zastupnika: Senad Karavdić (SDA), Kemal Mušinbegović (SDA), Lejla Imamović-Jamaković (DF), Meldina Ugarak (SBB), Senad Trako (BPS) i Amir Ganić (ASDA).

visoko.co.ba