MSŠ-ovci i ove godine osvojili nagradu na Sajmu kreditiranja

Ulaganje mladih u njihovu lokalnu zajednicu

1518

Na ovogodišnjem Sajmu Volontiraj Kreditiraj koji je održan danas u Domu mladih u Sarajevu, od 12:00h do 14:00h, među mnogobrojnim srednjoškolcima iz Bosne i Hercegovine, učešće su uzeli i srednjoškolci iz MSŠ “Hazim Šabanović” i Gimnazije “Visoko”.
Po treći put za redom, nagradu na ovakvom sajmu kreditiranja su uspjeli ostvariti članovi Vijeća učenika MSŠ “Hazim Šabanović”, za svoj projekat “Ulični šah – igra za sve”, i to nagradu u vrijednosti 1500KM.

sajam1O kakvom je projektu riječ, rekla nam je koordinatorica projekta, a uvjedno i predsjednica Vijeća učenika, Adna Avdagić: “Projekat koji smo osmislili podrazumijeva postavljanje terena za uličnu šahovsku igru, dimenzija 400cm x 400cm na javnoj površini ispred gradske biblioteke. Oko te podloge bi se nalazile 2 klupe za odmaranje, a teren bi bio osvijetljen sa tri reflektora. Sarađivali smo sa Udruženjem građana šahovskog kluba Visoko. Cilj ovog projekta jeste okupljanje, zabava i animiranje lokalnog stanovništva, kako mladih i starih, tako i svih turista koji svakodnevno posjećuju naš grad. Mislimo da bi tada grad imao lijep sportski sadržaj, i vjerujemo da bi nam najviše bili zahvalni penzioneri koji također ne znaju kako da provedu nastupajuće dane. To bi bilo mjesto za druženje i zabavu, za ljude od 7 do 77 godina. Želimo da uljepšamo naš grad, tako što bismo jednu površinu koja i nije baš održavana uredili ovakvim sadržajem.”

sajam5U projektu su učestvovali: Adna Avdagić, Nihada Dokso, Emina Smajić i Belmin Osmanbegović, zajedno sa pedagogom Harisom Omeragićem, koji sa zadovoljstvom podržava i pomaže u radu Vijeća učenika.

Želimo puno sreće u realizaciji projekta, i nadamo se da će se ova tradicija nastaviti i u budućnosti!

Komentari

komentara