MSŠ “Hazim Šabanović”: Ove godine 279 maturanata u 44. generaciji stručnih i 35. generaciji tehničkih škola

U srijedu će defilovati svi učenici završnih razreda srednjoškolskog centra, što je drugačije u odnosu na prethodne godine kada su, zbog brojnosti, defilovali u dvije grupe.

1217

Kako smo već prethodno najavili naredne srijede, 27. maja 2015. godine, ulicama našeg grada prodefilovati će maturanti, učenici završnih razreda MSŠ “Hazim Šabanović”, koji će te noći slaviti završetak srednjoškolskog obrazovanja.

Tim povodom razgovarali smo sa direktoricom srednjoškolskog centra, Sanelom Slijepčević, koja nam je kazala:

– Ove godine, kao i prethodnih, procedura će biti standardna, dakle maturanti će biti prozvani u KSC “Mladost”, nakon čega slijedi defile kroz grad, te poslije maturska zabava u PC “Vizija”. Maturskoj zabavi će prisustvovati 269 učenika, od ukupno 279 maturanata iz 44. generacije stručnih škola i 35. generacije tehničkih škola.

Zanimljiva promjena, u odnosu na prethodne godine, jeste da će u srijedu defilovati učenici obje smjene, dok su prethodnih godina to činili u dvije razdvojene grupe.

– Razlog zbog kojeg smo napravili ovu promjenu jeste jednostavno to što prostor u kojem se održava maturska zabava može da prihvati ovaj broj učenika. Nakon što su pristigle ponude lokalnih objekata u kojima se organizuju maturske zabave mi smo izabrali najpovoljniju ponudu, ponudu Poslovnog centra “Vizija”, te smo je predstavili razrednicima završnih razreda, pa su oni, u saradnji sa učenicima, izglasali ovaj prostor kao mjesto gdje žele da proslave matursko veče – kazala nam je direktorica Slijepčević, dodavši za kraj:

– Mi smo jedna škola i lijepo je da ovu posljednju noć svi učenici proslave zajedno, u jednom prostoru, a kada već to mogućnosti dopuštaju zašto to ne bismo i proveli. Vjerujem kako postoje mnogi negativni komentari, ali sam, također, uvjerena da će ovo sve proteći u najboljem redu, kao i prethodnih godina.

Komentari

komentara