Mrtva beba pronađena u rijeci Vrbas u Bugojnu

U poslijepodnevnim satima u rijeci Vrbas u Bugojnu pronađeno je beživotno tijelo novorođenčeta. Kako FTV saznaje, riječ je o tek rođenoj bebi ženskog spola, a zasad nije poznato da li je rođena mrtva ili je živa bačena. Građani su zatečeni.

Nešto iza 15 sati bugojanski ribolovac Salih Babić, pecajući na Vrbasu, naišao je na šokantan prizor.

– Pecao sam, naišo sam i našao sam dijete, mrtvo novorođenče, blizu obale, bez odjeće – priča on.

Odmah je, kaže, obavijestio policiju, nakon čega se pristupilo preduzimanju radnji i mjera na utvrđivanju činjenica.

– Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su pripadnici policije, koji u saradnji s nadležnim Tužilaštvom pristupaju poduzimanju mjera i radnji na utvrđivanju svih činjenica u vezi s ovim događajem – kaže Hasan Hodžić, glasnogovornik policijskog komesara MUP-a SBK-a.

Ljekar Hitne pomoći Bugojno Fetah Hadžić navodi da je novorođenče nađeno skupa s posteljicom i pupčanom vrpcom te da se ne zna je li mrtvo ili živo rođeno i da će se to utvrditi obdukcijom.

Građani Bugojna zatečeni, te se s nevjericom pitaju kuda ide ovo društvo i šta je mogući uzrok ovog nemilog događaja:

– Nevjerovatna stvar, poražavajuća za društvo. Nevjerovatno!
-Ovo je sve nakaradno krenulo.
-Stanje u državi je neočekivano, sad ste pričali sa mnom, možda se za sat bacim s mosta. Ko nas vodi i šta se radi od nas?
– Šok! Šta je ovo, kako je i na šta ide? Nek nam je Bog na pomoći svima.

Više detalja o uzroku smrti novorođenčeta, pronađenog uz obalu rijeke Vrbas bit će poznato nakon obdukcije.

federalna.ba/Sanela Sojtarić/Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.