Mrevuk BiH: “Jedan slatkiš jedno dijete”

Tarik Halilović, potpredsjednik Mreže vijeća učenika BiH

Mreža Vijeća učenika ZDK i ove godine je itekako proširila obim naše aktivnosti kojom želimo da pomognemo i izmamimo osmjehe djeci koja su socijalno ugrožena ili su to djeca sa posebnim potrebama .

Skupili smo za par hiljada KM veću vrijednost paketića nego prošle godine i tako nekako iz godine u godinu sebi postavljamo sve više i više standarde kojim na kraju krajeva i pokazujemo kako se sve može kada se hoće.

Mrevuk ZDK je ove godine prikupio 13.740 KM i 1304 paketića i isto toliko dječijih osmijeha .Ovo su ogromne cifre obzirom da su glavni izvori finansiranja bili sami srednjoškolci i aktivnosti koje su oni sprovodili a vezane su za akciju “Jedan slatkiš jedno dijete”.

Što se tiče općine Visoko također sam itekako zadovoljan, u aktivnosti su učestvovale sve srednje škole uključujuci i našu školu koja je imala jednu od najvećih količina prikupljenih paketića i novca u kantonu .

Na nivou države prikupili smo 13.644 paketića u vrijednosti 161.000 KM sto je za 30.000 vise nego prošle godine.

Ja im se ovom prilikom zahvaljujem na ogromnoj podršci i na razumijevanju drustvene odgovornosti koja ne bi trebala da zaobilazi nikoga, ma koliko godina on imao.
Ponosan sam što sam srednjoškolac i svim srednjoškolcima širom BiH želim sretne novogodišnje praznike !