Mr.sci. Diana Babić, predsjednica Privredne komore ZDKNa sjednici Upravnog odbora Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona, održanoj 18.01.2019. godine u Zenici, na prijedlog Komisije za izbor i imenovanja Skupštine Komore, za Predsjednicu Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona, za naredni mandatni period, jednoglasno je izabrana mr.sci. Diana Babić.

Prilikom donošenja odluke o izboru Predsjednice Komore, Upravni odbor, kojeg čine predstavnici najreprezentativnijih kompanija iz različitih privrednih sektora, među kojima su i Predsjednik Vijeća stranih investitora u BiH, te Predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH, su uzeli u obzir:

– neposrednu ličnu uključenost imenovane u sve dosadašnje aktivnosti Komore na olakšanju i rasterećenju uslova privređivanja i realizacije programskih i projektnih aktivnosti Komore;
– dokazane poduzetničke, stručne, akademske, ekspertne i komunikacijske sposobnosti na engleskom i njemačkom jeziku, te sposobnosti asocijativnog poslovnog povezivanja i djelovanja;
– i sveukupni doprinos u dosadašnjem radu i djelovanju Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona.

U svom izlaganju, nakon izbora, mr. sci.Diana Babić je istakla, da će, osim obezbjeđenja kontinuiteta u radu Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona, u okviru svojih ingerencija i kapaciteta Komore, nastojati unaprijediti rad Komore u segmentima u kojima to bude moguće, u interesu članica Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona i cjelokupne poslovne zajednice Kantona.

Zenicablog