NaslovnicaZanimljivostiMostarki pas ...

Mostarki pas nestao u rijeci, spasio ga nepoznat dečko koji je skočio za njim: Još ima dobrih ljudi

Vlasnici pasa znaju koliko ljubav prema ljubimcima može biti snažna i posebna te bi sve učinili da ih zaštite i pruže im sretan i zadovoljan život.

No uz svu brigu i ljubav, mogu se dogoditi neke nepredviđene situacije kada se pas nađe u nevolji. Upravo jedna takva nezgoda dogodila se Mostarki Anamariji dok je šetala sa svojim psom Bebsijem pored rijeke Radobolje.

Naime, njezin osmomjesečni retriver je ušao u rijeku kako bi se malo rashladio, međutim, u jednom trenutku ga je struja povukla i on je, kako je Ana objasnila, nestao u sekundi.

“I prije se tu kupala, ali nije bilo tako nikad niti je struja bila jaka, ni voda duboka. Plačući dok sam je tražila, mokra od ulaska u vodu, sretnem dečka što trči. Pomagao je i svugdje gledao dobra dva sata, ali Bebsi nigdje nije bilo”, ispričala je Ana.

Inače, Anamarija je s 12 godina izgubila sluh zbog preboljene ciste na mozgu i meningitisa te brojnih operacija, te joj je to dodatno stvaralo problem u ovoj situaciji.

“Nisam je mogla ni čuti. Taj dečko je naposljetku nazvao moju mamu koja mi je rekla da idem kući. Nisam mogla prestati plakati, osjećala sam se užasno”, opisala je Anamarija.

No uskoro je ponovno telefon zazvonio. Zvao je taj isti dečko koji je pomagao. Pronašao je psa koji se na jednom dijelu zakačio za obalu rijeke, skočio je za njim i izvukao ga na sigurno.

“Kad sam konačno došla po nju scena kao iz filma o Hachiju. Zovnula sam je i ona je dotrčala meni u zagrljaj. Još uvijek svijet ima dobrih ljudi kao taj dečko Antonio, sve mu Bog blagoslovio”, zaključila je Anamarija svoju priču.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.