NaslovnicaPreporukaMostar će od ...

Mostar će od 5. do 8. novembra biti grad filmova i domaćin regionalnih filmskih zvijezda

Mostar film festival će se u najvećem gradu na Neretvi održati u periodu od 5. do 8. novembra i donijeti u Mostar sjajna filmska ostvarenja, a na crvenom tepihu okupiti regionalne filmske zvijezde i zaljubljenike u sedmu umjetnost.

Svečano otvorenje 16. Mostar film festivala najavljeno je za četvrtak, 3. novembra u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, a trajat će do utorka, 8. novembra, kada će stručni žiri najboljim glumačkim ostvarenjima dodijeliti tradicionalnu nagradu “Stablo ljubavi”.

Na festivalu će biti prikazani filmovi kroz takmičarski, dokumentarni, kratki i studentski program.

Dio programa će biti i Masterclass radionice za studente i umjetnike iz regije koje će doprinijeti razvijanju i afirmaciji mladih autora u današnjem društvu, kao i svijetu filmske industrije.

Pored navedenog, organizatori su osmislili i prikladan program za djecu, kao i brojne radionice, predavanja i zabavni program.

Organizacijski tim očekuje uspješnu realizaciju ovog tradicionalnog, filmskog i kulturnog projekta, kao i veliku podršku publike.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.