MNK “Neimari” svoje domaće utakmice umjesto Zenice igrat će u Visokom

372

U Prvoj futsal ligi FBiH grupa 1 završeno je devet kola, a već ovog vikenda igra se 10. kolo, te se očekuju nova uzbuđenja u ovoj grupi.

Borbu za prvo mjesto vode ekipe Iskre iz Bugojna i Neimari iz Zenice. Ovog vikenda Neimari će dočekati ekipu Konjica, dok će Iskra u Bugojnu dočekati Željezničar.

Ekipa Neimari iz Zenice je veoma mlad klub osnovan prije nekoliko godina, ali koji iz godine u godinu raste. Međutim ovaj klub ima veliki problem, koji će sigurno uticati i na naredne rezultate i samu organizaciju kluba.

Naime, odlukom Gradske uprave ukinuti su besplatni treninzi za sportske klubove u zeničkoj Areni, te se za odigravanje utakmica traže veliki iznosi, što nije moguće finansirati.

Neimari je ovog vikenda trebao u Areni dočekati ekipu Konjica, međutim iz Gradske Arene poslali su predračun ovom klubu za ovu utakmicu u iznosu 2.000 KM što je nevjerovatan iznos za odigravanje jedne utakmice. Rukovodstvo Neimaria nije moglo da prihvati tu ponudu, te će narednu domaću utakmicu ove subote odigrati u Visokom u dvorani Kulturnog sportskog centra. Za ovu utakmicu rukovodstvo Neimaria će platiti menadžmentu ove ustanove 300 KM što je skoro sedam puta niža cijena nego što je u Zenici.

Zenica pored Arene ima i dvoranu na Bilmišću međutim ona je nedostupna za sportske klubove jer se radi rekonstrukcija. MNK “Neimari” iz Zenice trenažni proces odrađuje u Areni, te za to moraju platiti račun Gradskoj Areni.

Nije ni čudo što će ovaj klub nastupati u Visokom, a u narednom periodu očekuje se da će mnogi klubovi imati veliki problem s treniranjem, ali i s egzistiranjem, jer očito Gradsku upravu i Gradonačelnika najmanje interesuje sport i sportisti.

 

sportsport.ba/Visoko.co.ba

Komentari

komentara