MMS6: Jeste li spremni za prvu Pyramida trail utrku?

MMS6: Jeste li spremni za prvu Pyramida trail utrku?

Kraj augusta je već šest godina rezervisan za MMS, a ove godine će biti rezervisan i za nešto do sada neviđeno u našem gradu: Pyramida trail utrku, koja će biti održana u nedjelju, 2. septembra 2018. godine, s početkom od 10:00h.
Naime, u sklopu MMS festivala ove godine će biti održana kružna mini trail trka, koja će biti prilagođena svim zainteresovanim trkačima, ali i onima koji to tek namjeravaju postati. Trail predstavlja aktivnost koja kombinuje trčanje i hodanje u prirodi, najčešće po označenim planinarskim stazama.
Start je u Arheološko-turističkom parku Ravne 2, a utrka se dalje nastavlja šumskim stazama preko Dubrava do Krtnice i platoa Visočice. Na platou Visočice, ispred hotela Pyramid lodge, je okrepna stanica, gdje će učesnicima biti poslužena hrana i piće. Okrepna stanica je i najdalja tačka utrke, nakon koje se staza vraća i završava u parku Ravne 2.
“Svi učesnici će u startnom paketu dobiti svoj broj, učesničku majicu, kao i prikladne sponzorske poklone. Cilj same trke je da promovišemo zdrave stilove života, trail trčanje i da tu nedjelju provedemo zajedno u prirodi, na jedinstvenom sportskom događaju u našem gradu.”, izjavila je Irma Zerdo, jedna od organizatora i idejnih tvoraca ovog dijela MMS-a.
Ovo će biti prva zvanična trail utrka organizovana u Visokom, pilot projekat koji ima potencijala da preraste u veliku sportsku priču i nove trkačke izazove. Učešće u utrci je besplatno, stoga požurite i zauzmite svoju poziciju!
Svi zainteresovani trkači prijave mogu poslati sve do 30. augusta, na mail: pyramid.trail@gmail.com. Prijava treba da sadrži ime i prezime, datum rođenja, broj majice i kontakt telefon. Prijavu, također, možete poslati i ispunjavanjem prijavnog obrasca na sljedećem linku: