MMS tim predstavlja: Ove godine prva radionica kolača na festivalu MMS Kulturpoint 2015

MMS: Prvi put ove godine na našem MMS festivalu imamo radionicu kolača. O čemu se tačno radi, detaljnije nam je kazala koordinatorica ovog događaja ispred MMS organizacijskog tima, Adina Šahinović.

Adina Šahinović: „Ove godine na MMS festivalu, pored brojnih aktivnosti i radionica, nudimo nešto novo, a to je radionica pravljenja kolača. Na ideju radionice ovoga tipa došli smo spontano, tokom sastanka sa cjelokupnom ekipom koja sudjeluje u organizaciji MMS festivala. Uvijek radimo na tome da sadržaj koji nudimo posjetiocima i sudionicima bude inovativan i zanimljiv, tako da je radionica kolača, pored također nove radionice stripa, bila odlična ideja.“

MMS: Koliko je osoba uključeno u samu proizvodnju kolača i kakve sve inovacije u okviru ove radionice naši posjetioci mogu očekivati?

Adina Šahinović: „Planirali smo da na radionici učestvuje četiri do pet volontera zajedno uz voditeljicu Sanu Sedlarević-Redžepović, ujedno osnivačicu ”Sana's sweets” koji će raditi na pripravljanju raznih poslastica, a posjetioci mogu očekivati šarene i primamljive cup-cake kolačiće sa kremom.“

MMS: Osim što naš Festival ukrašavate radionicom, predstavljate i umijeće ženskih ruku, da li ste uživali prilikom pripravljanja svih tih kolača?

Adina Šahinović: „Pravljenje kolača je pravi užitak i baš kao što Vi navodite, na jedan način predstavlja umijeće ženskih ruku, kada mašti puštamo na volju. Radionica je imala više faza: od kupovanja samih namirnica, glasanja za tip kolača do zadnje faze, a to je ukrašavanje i posluživanje kolača. Možda je između faza bilo i nepredvidivih situacija usljed žurbe, ali učesnici će ih zasigurno pamtiti kao simpatične situacije, kao i cijelu radionicu.“

MMS: I na kraju, možete li nam reći šta za Vas predstavlja MMS festival?

Adina Šahinović: „Tradicionalni visočki festival kreacije i umjetnosti Many Men Show je za mene od velike važnosti. Visoko je grad kojem itekako prijaju kulturni dogadaji kao što je ovaj. Drago mi je kada vidim, a još draže kada upoznam mladu grupu ljudi, koja želi dati svoj doprinos na MMS festivalu i drago mi je biti dio takve grupe. Želim da naš plod rada učini svaki naredni MMS festival boljim i upotpunjenijim od prethodnog.

Također, koristim ovu priliku da pozovem sve prijatelje i mlade ljude iz Visokog, ali i one koji se tako osjećaju, da nam se pridruže od 7. do 9. augusta i uživaju u raznim radionicama, izložbama, koncertima i mnogim drugim događajima koje smo priredili za njih.“

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.