Mladi visočki košarkaš Haris Genjac svoju karijeru nastavlja u Španiji

Lijepe vijesti stižu do ljubitelja košarke u našem gradu koji bi, nakon Nedima Buze, mogao dobiti još jedno respektabilno ime na košarkaškom nebu.

Ovog puta riječ je o mladom Harisu Genjcu, o kojem ovih dana pišu mediji, kao igraču koji napušta Bosnu i Hercegovinu zbog angažmana u Španiji.

Riječ je o 20-godišnjem i 205 centrimetara visokom centru, koji je potpisao ugovor sa ekipom grada Burgosa, koji je jedna od prijestolnica sjevernog dijela Španije i nalazi se u blizini Valladolida. Njegova nova ekipa takmiči se u drugom razredu španske košarke, sa pretenzijom da pređe u viši rang.

Genjac, koji je do sada nastupao za Košarkaški klub “Visoko”, sarajevsku Bosnu, zenički Čelik i ekipu Kaknja sada će imati priliku da dodatno napreduje van granica BiH.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.