Mladi Visočani čuvari bh. kulturnog naslijeđa: Uskoro prvi festival “Mladi pjevaju sevdalinke”

Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” Visoko, Udruženje “Moske” Donje Moštre i Kulturno-umjetničko društvo “Visoko”, u saradnji sa osnovnim školama s područja općine Visoko uspješno realizuju Prvi festival “Mladi pjevaju sevdalinke”.

Nakon višemjesečnog rada, od prijavljenih više od 150 kandidata u uži izbor je ušlo njih 29. Oni su protekli mjesec imali nekoliko proba sa orkestrom KUD-a “Visoko” i tokom mjeseca aprila, tačnije 15. i 22. aprila, ovi takmičari će nastupiti u sklopu dvije polufinalne večeri, koje će se održati u terminu od 19:00 sati u Kulturnom centru Prijeko.

festival mladi pjevaju sevdalinke (2)Tom prilikom stručni žiri i publika će imati priliku da odaberu 15 kandidata koji prolaze u finale i koji će se boriti za naslov prvog glasa Prvog festivala “Mladi pjevaju sevdalinke”.

Organizatori pozivaju sve građane Visokog, ljubitelje muzike i sevdalinke, kao bh. kulturnog naslijeđa, da se u što većem broju odazovu i svojim prisustvom na polufinalnim i finalnoj večer podrže novu generaciju čuvara bh. kulture i tradicije.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.