NaslovnicaLokalne Teme(FOTO) Mladi ...

(FOTO) Mladi u Visokom obilježili Dan srednjoškolaca: “Tri glave jedan um” na ulicama

17. novembar, Međunarodni dan srednjoškolaca je dan kada srednjoškolci cijelog svijeta stavljaju fokus javnosti na svoje probleme.

Srednjoškolci Grada Visoko su organizovali mirovnu šetnju s početkom u 11:00 sati. Srednjoškolci su krenuli ka Trgu ispred Gradske uprave iz dva smjera, to jeste dvije rute. Srednjoškolci su tokom aktivnoati nosili transparente, te pričali o svojim obavezama, pravima i Međunarodnom danu srednjoškolaca.

“Ove godine odlučili smo da naziv aktivnosti bude “Tri glave jedan um” u čemu će učestvovati 3 srednje škole sa područja grada Visokog. Ova aktivnost kao i svake godine je pod organizacijom Mreže vijeća učenika.” – rekla nam je Amila Slijepčević predsjednica vijeća učenika Gimnazije “Visoko”.

Kod pošte je bila Franjevačka klasična gimnazija koja je napravila simulaciju ubijanja srednjoškolaca kao podsjećanje na razlog zbog kojeg se obilježava Međunarodni dan srednjoškolaca.

“Cilj ove aktivnosti je da se posveti veća pažnja srednjoškolcima, njihovom miru i zadovoljstvu. Također, učenici su među brojnim porukama i transparentima prikazali most sa tri luka što simbolizira jedinstvo, prijateljstvo i snagu!

Sama aktivnost protekla je bez ikakvih problema, baš uz jedinstvo i snagu!” – rekla nam je Nejra Džafić učenica IV razreda Gimnazije “Visoko”.

Nakon mirne šetnje kroz dvije rute, učenici su se okupiti na Kožarskom mostu i to od 11:00 do 13:00.
Tri učesnika su čitali radove o pravima, problemima i obavezama srednjoškolaca.

Kako je to izgledalo pogledajte na fotografijama koje smo pripremili za vas:

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.