NaslovnicaLokalne TemeMladi iz Viso...

Mladi iz Visokog zajednički obilježili 1. decembar – Svjetski dan borbe protiv HIV/AIDS-a akcijom pod sloganom “Vrijedni pažnje”

Grupa za zaštitu djece općine Visoko u saradnji sa Udruženjem “Damar omladine” i Lokalnim timom Visoko, Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini, uz podršku i partnerstvo World Vision-a, obilježili su 1. Decembar – Svjetski dan borbe protiv HIV/AIDS-a dijeljenjem crvenih vrpci koje su simbol borbe protiv HIV/AIDS-a kroz slogan „Vrijedni pažnje“.

Inače ova akcija je jedna u nizu aktivnosti obilježavanja 16 dana aktivizma koji su podržani od strane World Vision-a.

Svjetski dan borbe protiv AIDS-a se obilježava svake godine 1. decembra. Ovaj dan obilježava početak godišnje kampanje koja ima za cilj da se dobije podrška javnosti i razviju programi za prevenciju širenja HIV infekcije, kao i da se obezbjedi edukacija i promoviše podizanje svijesti o problemima u vezi sa HIV/AIDS-om. Ovaj dan je prvi put obilježen 1988. godine, nakon održavanja svjetskog samita ministara zdravlja, sa kojeg je upućen poziv za duhom socijalne tolerancije i unaprijeđenja razmjene informacija o HIV/AIDS-u. Svjetski dan borbe protiv AIDS-a je posvećen jačanju globalnih napora suočavanja sa izazovima AIDS pandemije.

A zašto smo vrijedni pažnje?

Zato što sa partnerima iz 12 općina u BiH, uz podršku World Vision-a, želimo zaustaviti zanemarivanje djece u BiH.

O svim budućim aktivnostima javnost ćemo blagovremeno obavjestiti.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.